Üdvözöl a(z) SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA!
Hungarian Slovak 
 FŐOLDAL | TAGJAINK | ALAPSZABÁLY | TISZTSÉGVISELŐK | DÍJAINK | ELÉRHETŐSÉGEINK | SZPONZORAINK |
Opus - szlovákiai magyar írók folyóirata
Arany Opus Díj - főoldal
Jócsik Lajos-breviárium
Díjazottak
Szociális Alap
Opusonline
Szolgáltatások
· Híreink
· Rovatok
· Irodalomórák
· Rendezvények
· Pályázatfigyelő
· Kritikák
· Köszöntők
· Könyvajánló
·Fiatal Írók Köre
· Fiatal Írók Rovata
· Arany Opus Díj
· Jubilánsok
· Hazai magyar Lap-és Könyvkiadók ajánlata
· Képgaléria
· Emlékhelyeink
· Rólunk írták
· Hírek archívuma
· Linkajánló
· Keresés
· Jelentkezési lap
·Választmányi határozatok
Naptár
December
Vas Hét Ked Sze Csü Pén Szo
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
Szavazás
Mit gondolsz a weboldalunkról?

Nagyon jó!
Elég jó...
Nem elég jó...
Nagyon rossz!Eredmények
Szavazások

Szavazat 32942
Linkajánló
 Év Irodalmi Alkotása: A temető csendje

Az Év Irodalmi Alkotása Pályázat  2008
Vasárnap van. Hideg a levegő, esőre áll az idő. Mégis elindulok, hisz egy cél van előttem, oda kell érnem. Az úton jönnek velem szemben az emberek. De most más az egész, valahogy nem látom az arcukat, olyan homályosnak tűnnek. Nem törődöm velük, csak megyek előre. Már közeledem, egyre közelebb.


Az úton jönnek velem szemben az emberek. De most más az egész, valahogy nem látom az arcukat, olyan homályosnak tűnnek. Nem törődöm velük, csak megyek előre. Már közeledem, egyre közelebb.
Megérkeztem. Kinyitom a kapuajtót, s belépek. Belépek a temetőbe. Hirtelen összeszorul a szívem. Továbbmegyek. Lépkedek a sírok közt. Egyet keresek, egy sírt – a Tiédet. Ez a gondolat...ez a gondolat fáj. Érzem lassan kezdenek kitörni a könnyek szememből. De én nem hagyom, mert erős vagyok – gondolom. Már csak pár lépés. Egy kettő, három és megérkeztem. De felnézni még nem merek, csak a foldet bámulom. Eleredt az eső. Látom, ahogy sírodon végigperegnek az esőcseppek, ahogy lepereg előttem a veled töltött hónapok, évek eseményei: ahogy nevetsz, ölelsz, sírsz vagy épp vitatkozol. Közben az esőcseppek mind vadabbul folynak a síron, azt súgva nekem: „ Nézz már fel, úgysem kerülheted el.“ Igy van. Attól,  hogy a fekete földet bámulom, még nem változik semmi. Erőt veszek hát magamon, lassan felemelem a fejem, s ránézek a fejfádra. Mintha megállt volna az élet. Most a fejfádat bámulom, szinte nem is pislogok. Meredten nézem, mintha várnám, hogy kitörj s élj!
- Itt vagyok veled! Miért nem szólsz hozzám? Miért nem ölelsz át? Miért nem nyújtod ki a kezed s fogod meg az enyémet?! Látod? Szinte esdeklem, hogy szólj egy szót! Bármit! Nem kell, hogy kedves legyen, most haragudhatsz is rám! Utálhatsz is! Mondd, hogy gyűlölsz vagy mondd hogy szeretsz! Bánj velem gyengéden vagy kiabáld , hogy tűnjek el! Hát nem érted?
Bármit szólhatsz, most még a fájó szavaid is örömmel töltenének el. Pedig régen megbántottál velük, most boldog lennék tőlük, mert tudnám, hogy élsz.
Már nem bírom tartani magam. Zokogok. Dőlnek a könnyeim. Már azt sem tudom, tényleg esik-e vagy csak én árasztom el könnyeimmel a temetőt. Fáj, hogy itthagytál.
Veled együtt én is meghaltam. A testem él hisz érzek, hisz sírok, de a lelkem veled együtt halott. Míg velem voltál, nem éreztem hiányodat. – Hisz csak akkor érezzük, mit jelent számunkra a másik, ha már nincs velünk,  akkor tudjuk értékelni őt.
Kisütött a Nap. Továbblépek, hisz vár reám egy másik élet.


Jelige: /szivárvány/
 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: Az Év Irodalmi Alkotása Pályázat 2008
· Több hír: szmit


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Az Év Irodalmi Alkotása Pályázat 2008:

Ének az esőben

Hír értékelése
Értékelés: 2.42
Szavazat: 14


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

Kapcsolódó rovatok

Az Év Irodalmi Alkotása Pályázat  2008

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.
Web site powered by PHP-Nuke
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.


Oldalkészítés: 0.25 másodperc