Vének - Aranykert tábor
Dátum: 2010. július 14. szerda, 08:46
Rovat: Híreink2010. július 17-20. között kerül sor Regionalitás - identitás - globalizáció címmel a Fiatal Írók Szövetsége és a Hermaion Irodalmi Társaság rendezésében szakmai tanácskozásra, alkotótáborra.

A táborban az előadások mellett lehetőség nyílik a zavartalan alkotómunkára; a résztvevők tehetséges, pályájukat kezdő fiatal irodalmárok, szépírók lesznek, kiegészülve a szakmai munkáért felelős idősebb pályatársakkal, szakemberekkel; irodalomtörténészekkel, szerkesztőkkel, kultúraszervezőkkel.
    A táborba győri, zalai, Mura-vidéki (Lendva), szlovákiai, erdélyi (Kolozsvár) magyar anyanyelvű fiatalokat hívtak meg, régiónként egy munkacsoportnyi (6-8 fő) fiatalt.
    A tábor célja, hogy fiatal írók-költők számára biztosítson alkotási, találkozási, kapcsolatteremtési lehetőséget. Olyan vendégeket hívtak meg, akik a kortárs irodalom és kultúra időszerű kérdéseiről adnak elő. A tábor tematikájához illeszkedő előadások célja, hogy rámutasson a magyar nyelvű kultúra zavarba ejtő eklektikájára. A különböző régiókból érkező előadók a helyi értékek alakulástörténete, a lokális identitásképzés folyamatának felkutatása mellett annak szélesebb kontextusban való elhelyezésére is vállalkoznak.
    
Az SZMÍT képviseletében Hodossy Gyula, Juhász R. József, H. Nagy Péter és Nagy Erika fog előadni és felolvasni.

Tóth Timea, Takács Zsuzsa, Dobry Judit, Puha Andrea és Nagy Krisztián - Z. Németh István vezetésével vesznek részt az alkotómunkában.
A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=982