KIMTE novellapályázat
Dátum: 2009. szeptember 29. kedd, 14:17
Rovat: Pályázatfigyelő


Kiírás: A Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület (KIMTE) novellapályázatot hirdet az alábbi témakörökben:

Hősiesség és önfeláldozás
- Az emberi élet értéke
- Átalakulás
Az Egyesület olyan novellákat vár, amelyek irodalmi eszközökkel mutatják be a témákat. A műfaj szabadon választható (fantasy, sci-fi, horror, real-time stb.), de kizárólag prózai műveket várnak.
Egy szerző legfeljebb 2 művet küldhet be (két különböző műfajban). Terjedelem: 10-30 000 leütés (szóközökkel)
Formai elvárások: Times New Roman, 12-es betűtípus, szimpla sorköz, sorkizárt, behúzás 0,5 cm (a felesleges tabulátorokat kérik mellőzni), automatikus- és kézi elválasztás nélkül Word dokumentum vagy Rich text formátumban.
Nevezési díj nincs. A pályázat jeligés. A műveket elektronikus (e-mail) úton kell beküldeni.
A dokumentumban kérik feltüntetni a szerző jeligéjét, a mű címét, a műfaji megjelölést. Továbbá, postai úton küldeni kell egy a szerző aláírásával hitelesített nyilatkozatot, amelyben kijelenti, hogy a mű saját szellemi terméke, és hozzájárul egy esetleges nyomtatott formátumú megjelenéséhez. A boríték csak a szerző polgári nevét és (ha van) az írói álnevét tartalmazza, a jeligét és a mű címét ne! Ellenben a műveket olyan e-mail címekről küldjék be, amelyek nem tartalmazzák a szerző nevét vagy ismert internetes felhasználónevét és a mű címét!

E-mail: palyazat@karcolat.hu
Postai cím: Karcolat Egyesület, 2721 Pilis, Bicskei út 16.
Első díj: a győztes novella megjelenik a nyomtatott formátumú Karcolat antológia téli számában + könyvjutalom
Második díj: a szerző egy éves Karcolat egyesületi tagságot kap + könyvjutalom
Harmadik díj: könyvjutalom
A novellákat hattagú zsűri (az antológia szerkesztői) bírálják el. A zsűri mind a terjedelmi, mind a formai kritériumokat nagyon komolyan veszi. Az ezeknek nem megfelelő műveket kizárja az elbírálásból.

Beérkezési határidő: 2009. október 31.

További információ: www.egyesulet.karcolat.hu vagy everigel@gmail.comA hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=760