"Öreg fiatal, fiatal öreg" sci-fi pályázat
Dátum: 2009. szeptember 29. kedd, 14:15
Rovat: Pályázatfigyelő


Kiírás: Az AVANA Egyesületsci-fi novellákat, képregényeket, grafikákat, tűnődéseket (olvasói levelek, monológok, gondolattöredékek, eszmefuttatások) vár a 2009/5. VIII. évfolyam Arcképcsarnokába.A téma: Öreg fiatal, fiatal öreg
"Olyan fiatal vagy, mint reményeid, olyan öreg, mint kétségeid. Olyan fiatal, mint önbizalmad, olyan öreg, mint félelmeid. Fiatal, mint hited, öreg, mint csüggedésed." (Albert Schweitzer, 1875-1965)

Hogyan öregszenek majd a mai információs társadalom fiataljai? Tiszteli majd a jövő az életet, az öregkort, vagy az idősekre az elmagányosodás vár? Ha minden élőlény élni akar, és mégis egymás ellen élnek, hogyan oldható fel ez az ellentmondás a jövő társadalmában? Egyazon tőről fakad-e a szeretet és az élet? Lesz majd anyagi és szellemi szabadságunk? Öregek és fiatalok képesek lesznek majd együtt, egymás mellett élni, vagy más megoldást találnak? Mi fog történni akkor, ha tudósaink rálelnek az emberi lélek azon pontjára, amely bizonyítja, hogy a lélek kortalan? Ha igen, milyen erkölcsi dilemmákat vet majd fel ez?

Az egyesület olyan SCI-FI (és nem ezoterikus) írásokat vár, melyek a generációk egymáshoz való viszonyával foglalkoznak. Beküldési cím: arckepcsarnok@gmail.com
A beérkező írásokat elbírálja: Maruzs Éva és Bajzafi Ferenc
Formai megkötés: 12-es New Roman, 12-es betűtípus, .doc formátum, maximum karakterszám: 10 ezer
A pályázatra nem jeligés. Nincs nevezési díj.
A megjelenést nyert íróknak az Egyesület tiszteletpéldányokat küld.
Az író a novella beküldésével egyben vállalja, hogy a pályázat előtt, illetve annak eredményhirdetéséig máshová nem nyújtja be az adott művet, ill. Interneten sem publikálja. Az újságba bekerült művekkel egy évig az Egyesület rendelkezik, utána a szerző közzéteheti máshol.

Beérkezési határidő: 2009. október 30.

További információ: www.avana.hu

 


A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=759