Bővült a szlovákiai magyar irodalom népszerűsítésének eszköztára.
Dátum: 2014. október 28. kedd, 12:24
Rovat: Híreink


Az Országos Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Versennyel kapcsolatban a Csemadok Országos Tanácsa 2014. október 1-én határozatot hozott, miszerint „az Elnökség feladatul adja a főszervező Csemadok Rimaszombati Területi Választmánynak, hogy a 2015. évi felhívásban a szlovákiai magyar szerző műve kötelező érvénnyel szerepeljen (a versenyző két művel készül, ezek közül az egyik hazai szerző műve)“.


A Szlovákiai Magyar Írók Társasága örömmel fogadta ezt  a döntést, mivel a  Társaság feladata a kultúra ápolása, a szlovákiai magyar irodalom népszerűsítése, értékeinek továbbadása. Úgy gondoljuk, hogy ez a verseny nagyszerű lehetőség a szlovákiai magyar írók és műveik megismertetésére, befogadására.
Igény esetén a felkészítő pedagógusoknak segítséget nyújtunk szerzők és művek kiválasztásában, forduljanak hozzánk bizalommal. Akarunk és tudunk is segíteni, ugyanis az egyetemes kortárs irodalom több kimagasló személyisége él és alkot Szlovákiában, olyan személyiségek, akik számtalan értékes kinccsel gazdagították az irodalmunkat.A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1640