Ad Astra nyitott hónap
Dátum: 2013. március 18. hétfő, 08:43
Rovat: Híreink


Az Ad Astra kiadó célja a kortárs fantasztikus irodalom bemutatása. Ez nem csak a nemzetközileg elismert írók műveire terjed ki, hanem magyar szerzők munkáira is. 2013-ban egy magyar novellákat tartalmazó antológiát és egy II. világháborús regényt is megjelentetnek, és más kéziratokat is szívesen várnak.

Ezért a márciust nyitott hónapnak nyilvánítják, amikor bárki beküldheti a kéziratát a kiadóba.Olyan novellásköteteket, kisregényeket és regényeket várnak, amelyek lépést tartanak a kortárs, nemzetközi fantasztikus irodalommal, amelyek elgondolkodtatnak vagy fordulataikkal a székhez szögeznek, amelyek stílusa egységes és egyedi, helyesírása kiváló, történetszövése átgondolt és merész, szereplői érdekesek és hitelesek, sorsuk pedig elválaszthatatlan a fő konfliktustól. Olyan írásokat várnak, amelyek nem hasonlítanak semmi máshoz. Olyan kéziratokat, amelyeket többször is átolvastál, kijavítottál, és amelyekről teljes szíveddel azt gondolod, hogy jók és kiadásra érettek.

A nyitott hónap 2013 március 1-től március 31. éjfélig tart. Az elfogadott kéziratokról április 30-ig küldenek értesítést.

A kéziratokat e-mailben várják a szerkesztoseg@adastrakiado.hu címre .rtf vagy .doc formátumban, Times New Roman betűtípussal, 12-es betűméretben.
A kéziratnak tartalmaznia kell a szerző nevét, címét, e-mailcímét, telefonszámát, valamint a kézirat terjedelmét (leütések száma).
Az e-mail tárgyában szerepeljen a "kézirat" szó.
Egy pályázó csak egy kéziratot (egy regényt, egy kisregényt vagy egy maximum 10 novellából álló válogatást) küldhet be!

A nyitott hónapon kívül (tehát sem a korábban, sem a később) érkező kéziratokat nem áll módjában a kiadónak elbírálni, illetve a kéziratokról nem írnak részletes értékelést.
Beérkezési határidő: 
2013. 03. 31. éjfél
Eredményhirdetés: 

2013. április 30-ig.
További információ: 

www.adastrakiado.hu


A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1470