A jövő olvasója
Dátum: 2013. március 04. hétfő, 09:27
Rovat: Híreink


Az Orpheusz Kiadó vetélkedőt hirdet A jövő olvasója címmel. A versenyre szeretettel várunk 11-12. osztályos, irodalom iránt érdeklődő 3-5 fős csapatokat. A vetélkedő során a diákoknak játékos feladatok formájában kell számot adniuk a kijelölt irodalmi művek alapos ismeretéről.


Jelentkezhetnek: 11-12. osztályos tanulók 3-5 fős csapatokat alkotva. Egy iskolából (osztályból) több csapat is jelentkezhet, de szeretettel várunk a korcsoportba tartozó baráti társaságokat is.

Jelentkezési határidő: 2013. március 15.

Jelentkezni e-mailben lehet: orpheusz.kiado@gmail.com
A levél tárgyában kérjük feltüntetni: A jövő olvasója
A jelentkezéskor kérjük adják meg az alábbi adatokat:
- a csapattagok neve és életkora, mely településen laknak: pl: Kovács József (17, Budapest)
- a csapatkapitány neve, elérhetősége (e-mail, telefon):
- ha osztálytársakként/iskolatársakként indulnak, akkor az iskola pontos nevét és címét, az osztályfőnökük nevét
- ha baráti társaságként indulnak, akkor a csapatkapitány lakcímét, szülei nevét

A jelentkezési határidő lezárta után minden csapatot értesítünk a játék további menetéről, az elődöntő időpontjáról stb.

A feldolgozandó művek: 

Bródy Sándor: Jegyzetek a szerelemről, Dsida Jenő: Arany és kék szavakkal, Füst Milán: Nevetők, Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember, Jékely Zoltán: Kincskeresők, Karinthy Frigyes: Utazás a koponyám körül, Krúdy Gyula: A vörös postakocsi, Sánta Ferenc: Az ötödik pecsét, Szép Ernő: Emberszag, Weöres Sándor: Psyché.

A sikeres játékhoz elengedhetetlen a fenti művek elolvasása.

A vetélkedő helye: a Magyar Írószövetség klubterme (1062 Budapest, Bajza u. 18.)

A vetélkedő időpontja: 

elődöntő: 2013. áprilisa

döntő: 2013. május 30.

Nyeremény: Az első három helyezett és a különdíjasok értékes ajándékcsomagot kapnak, és ajándékként részt vehetnek a július 18-21 között Balassagyarmaton megrendezésre kerülő A jövő olvasója irodalmi táborban. A tábor során a diákok zenés, irodalmi és színházi programokon, kirándulásokon (Horpács, Bánk, Sztregova, Selmecbánya) vehetnek részt, előadásokat hallhatnak az irodalmi élet neves szereplőitől.

A táborban részt vesznek, és előadást tartanak:

Kubik Anna (Kossuth-díjas színművész); Lázár Balázs (színművész), Tallián Marianne (színművész), Csender Levente (író); Vincze Ferenc (író, irodalomtörténész), Dobás Kata (irodalomtörténész, -kritikus), Mariska Borbála (nyelvész), Erős Kinga (kritikus)A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1464