A DAVID ARTS 2013-as Irodalmi Pályázata
Dátum: 2013. január 30. szerda, 08:51
Rovat: Híreink


A pályázatbeadás határideje: 2013. február 28, éjfél. 
A pályázaton részt vehet minden magyar anyanyelvű amatőr és hivatásos író, költő.
Korhatármegkötés nincs.
Kizárólag jogtiszta, a pályázó által írt ÚJ, MÉG SEHOL nem publikált művek küldhetők be.Vonatkozik ez minden olyan írásra, ami Interneten, vagy írott sajtóban publikálásra került.

Az antológia témakörei: /kizárólag szabad verseket várunk!/


1.      Boldog gyermekkor

2.      Amiben a legjobban hiszek…

3.      Bennem van, bennem él…

4.      Volt, van, lesz

5.      A pénz hatalma

6.      Hiányérzet

7.      Könnycseppek

8.      Világbéke

9.      Ötven év múlva

10.  Ha majd már nem leszek 


KÉRÉSEK:

A vers szóközökkel együtt maximum 700 karakter legyen. A művek terjedelme ne térjen el nagyon a meghatározott karakterszámtól - sem a kevesebb, sem a több irányban. 

A művek tartalma, az írásstílus igazodjon a mai modern kor versírási elvárásaihoz. 

A műfaj szabadon választható, de csak olyan műfajban írj, amely a megadott karakterszámhoz igazodik. (Például az óda, ballada nem alkalmas a 700 karakterhez.) /Vallási, politikai (vagy furfangosan elrejtett politikai élcelődésű), másokat sértő írásokkal nincs értelme kísérletezni, nem kerülnek beszerkesztésre./ 

Aki plagizálást követ el, maga felel tettéért, ez esetben a felelősség nem terheli a szerkesztőséget. Az antológia A5-ös, vagy 120x200-as méretben készül. Kizárólag annak a szerzőnek a pályázata érvényes, amely mind a 10 témakörben készült verset tartalmazza. A beérkező pályázati műveket ezúttal szakmai zsűri lektorálja. (A lektorálás tartalmi beleszólást jelent a korrektúrán felül!) Az antológiának két előszó írója lesz, akik a magyar irodalmi élet legkiemelkedőbb alakjai!

A 10 pályaműből kizárólag a legjobb művek kerülnek beszerkesztésre, ami minden szerzőnél más-más versmennyiséget jelent majd. A lektorálást követően a műveket visszaküldjük a szerzőnek egyeztetésre, a művek csakis egyetértés után kerülnek beszerkesztésére. A pályaműveket nem feltétlenül kell egyszerre elküldeni. Ahogy egy-egy mű elkészül, kérjük folyamatosan küldeni a 
davidarts@davidarts.hu  e-mailre.


Ez alkalommal egyes szám első személyben írt rövid életutat kérünk mellékelni (mely a leglényegesebb információkat tartalmazza), ne ars poetica legyen és születési adatok sem kellenek. Titulus viszont igen. Az életrajz is szerkesztve lesz, mely szóközzel együtt maximum 400 karakter legyen (de 400 karakternél kevesebb se legyen, mivel a kötet tervezett), amit már az első művek elküldésekor kérünk sorkizárásosan csatolni. 

-          A cím ne legyen a mű első sora, alcím nem kell.

-          Ne kezdődjön minden kezdő verssor nagybetűvel.

-          A műveket simán Wordben írva kérjük elküldeni. Formai tördelést, tabulátort alkalmazni tilos, PDF formátumot sem tudunk elfogadni.

-          A vízszintes és a függőleges margó egyaránt 2, 2.5 cm legyen.

-          Betűtípus: Times New Roman, 12 pontos. Sorköztávolság: szimpla,a vers balra zárt legyen.

-          A pályázati művek csatolmányként, törésvonalakkal ezúttal egy fájlban is küldhetők. /A levelezőbe írt verseket nem áll módunkban elfogadni./ 

Akinek van Skype-ja (ha nincs és mód van rá, hozza létre), írja meg a címét, hogy a versek miatt esetlegesen hangban is tudjunk kommunikálni. Szükség van még az irányítószámmal ellátott állandó lakcímre és legalább egy elérhető telefonszámra. 

Azok a szerzők, akik nem tagjai a DAVID ARTS-nak, tőlük 2 szuper minőségű, színes portréképet is kérünk jpg formátumban, minimum 800 kb-sat, vagy ennél nagyobb méretűt. Olyan portré legyen, ahol a szerző az objektívbe néz! Ezt is az első műküldéskor kell csatolni! Mindezek hiányában a pályázat érvénytelen.
Megjelenés:

A pályázat önköltséges. A nyomdaköltség a művek kiválogatásánál még fixálódik, mely függ a szerzők létszámától. Előre láthatólag személyenként kb. 20.000 Ft-ra kell számítani a nyomdai- és egyéb költségeket illetően. A pályázati díj felét egy összegben a pályázat megkezdésekor személyesen kell rendezni, mivel a szerző ekkor nyilatkozik arról is, hogy a művek saját szellemi termékei. Az antológia-bemutatón minden pályázónak (a szokványos, 1 maximum 2 példánytól eltérően) mi 7, azaz hét tiszteletpéldányt adunk, mellyel a nyomdaköltség összege a tiszteletpéldányok könyvértékével visszatérül.
A könyvbemutató időpontja: 2013. május 26, vasárnap, mely színvonalas műsor keretein belül Budapesten kerül megrendezésre.
Amennyiben kérdése van, felteheti az alábbi mobilszámon. Ha postafordultával megadja Skype címét a fent közölt e-mailcímre küldve, ebben az esetben ingyen beszélgethetünk. Információs mobil: (06-70) 362 9390.
 
 
  


A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1443