Vár az I. Nemzetközi FISZ Irodalmi Tábor!
Dátum: 2012. június 18. hétfő, 08:54
Rovat: Híreink


(2012. július 18. – 22., Visegrád)

Érdekel az irodalom? Írsz te is?

Ha a kérdésekre igen a válaszod, gyere el az I. FISZ Nemzetközi Táborba! Találkozz fiatal írókkal, költőkkel, műfordítókkal, szerkesztőkkel határon innen és határon túlról, a műhelyekben és a felolvasásokon mutasd meg, mit és hogyan írsz – mert ez a tábor elsősorban rólad és neked szól. 


Mi lesz ez?

A Fiatal Írók Szövetsége 2012 nyarán immáron tizenkettedik alkalommal rendezi meg hagyományos irodalmi táborát, ezúttal azonban a fiatal magyar irodalom első Kárpát-medencei találkozójának apropójává is szeretné tenni. Ezzel összhangban a tábor egyik legfőbb célja, hogy az egymástól távol, különböző országban élő fiatal magyar szerzők kapcsolattartását, eszmecseréjét, szakmai kibontakozását is elősegítse.

A Visegrádon, festői környezetben tartott táborban lehetőséged nyílik megismerni neves kortárs írókat, költőket. Délelőtt műhelyekben mutathatod meg, csiszolhatod írásaidat. A FISZ folyóiratokat, alkotói csoportokat, neves kortárs írókat, költőket, szerkesztőket, mentorokat hív meg, hogy segítsünk bekerülni az irodalmi élet vérkeringésébe. A lehetőséget mi biztosítjuk, hogy élsz-e vele, az csak rajtad áll.

A prózaműhelyt N. Tóth Anikó író, irodalomtörténész; a lírát Németh Zoltán költő, író, irodalomtörténész vezeti; a műfordítók mentora Elekes Dóra műfordító, szerkesztő. 

Esténként találkozhatsz Tóth Krisztinával, Szilágyi Istvánnal, Spiró Györggyel.  

Délutánonként erdélyi, felvidéki, vajdasági és magyarországi alkotócsoportok mutatkoznak be. Ott lesz az Ambroozia, az Apokrif, a Bretter, az EMIL, a FÉLonline, a FÍK, a Hátsó Bejárat, a Jelfolyam, a Kultúra és Kritika, a Szkholion, rengeteg fiatal szerző és kritikus. 

A folyóiratokat szerkesztők, törzsszerzők képviselik, többek között Lapis József és Korpa Tamás (Alföld); Jenei László, Zemlényi Attila (Műút); Pápay György és Zsolnai György (Szépirodalmi Figyelő); Hász Róbert és Orcsik Roland (Tiszatáj); Szénási Zoltán (Új Forrás); Pécsi Györgyi és Szabó Tibor Benjámin (Új Könyvpiac).

A péntek a születésnapokról szól. 10 éves az Erdélyi Magyar Írók Ligája (EMIL), Király Zoltán, László Noémi és Karácsonyi Zsolt beszélgetnek a szervezet életéről. A FISZ ősszel ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját: az alapítók, a régi és jelenlegi elnökök részvételével előszületésnapozunk: Bednanics Gábor, Bengi László és L. Simon László beszélnek a FISZ korai éveiről, és ünnepélyes keretek között kihirdetjük a FISZ alkotói pályázatának eredményét is. Szombaton pedig a FISZ nagysikerű fényírásos bulijaiból kaphatsz ízelítőt (vagy emlékeztetőt).Mikor, hol, mennyiért?

Időpont: július 18.–22.
Helyszín: Mogyoróhegy Kemping, Visegrád

 
  
  FISZ-tagoknak
  Alkotócsoport tagjának, valamint külhoni magyar fiataloknak
  Nem tagoknak
  
 
Teljes tábor
  7000 Ft 
(négy éjszaka, napi három étkezéssel)
  8000 Ft
(négy éjszaka, napi három étkezéssel)
  9990 Ft 
(négy éjszaka, napi három étkezéssel)
  
 
Ha csak pár napra jössz
  2000 Ft/éj három étkezéssel
  2400 Ft/éj három étkezéssel
  3000 Ft/éj három étkezéssel
  
 
Szállás nélkül ebéd vagy vacsora
  800 Ft/étkezés
  800 Ft/étkezés
  800 Ft/étkezés
  
 


Ha nem akarsz lemaradni, jelentkezz a fisztabor@gmail.com e-mail címen!
Fontos: a jelentkezéseket csak a FISZ-hez beérkezett jelentkezési lappal tudjuk elfogadni!

 

További információ:

Fiatal Írok Szövetsége

Iroda, szerkesztőség: 1062 Bp., Bajza u. 18. II. emelet
Levelezési cím: 1397 Bp., Pf. 546.

Központi szám (Gász Boglárka): 06-20-991-3898
Blog: http://fiatalirok.blog.hu/
Facebook: http://www.facebook.com/fiatalirokszovetsege
E-mail: fisz.tabor@gmail.comA hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1327