"A mindenséggel mérd magad!"
Dátum: 2011. április 12. kedd, 10:03
Rovat: HíreinkJózsef Attila
születésnapján, április 11-én hagyományosan a magyar költészetre emlékeztek Egyházgellén. Idén a Csemadok Kondoros alapszervezete szervezésében valósult meg az esemény a helyi kultúrházban.

Az est első részében Sidó Etelka, nyugalmazott tanító és iskolaigazgató emlékezett a költőre, bemutatva annak életpályáját. Előadását a helyi irodalmi színpad fellépőinek (Zöld László, Kovács Kitti, Zöld Júlia, Horváth Tamara, Szabó Mária, Sebők Dóra, Méry Mária) szavalatai és az Alfa zenekar (Zöld Bálint - gitár, Bölcs Márk - billentyűk, Kósa Viktória - ének), megzenésített versei színesítették.

Saját előadásukban ismerkedhetett meg a közönség három, szárnyait bontogató gellei tehetség (Kósa Viktória, Sebők Dóra és Boros Erzsébet) verseivel, amit a meghívott vendégek Kulcsár Ferenc és a falu szülöttje, a beketfai Zirig Árpád méltattak. Beszélgetőtársuk Iván Lajos volt.

2011. április 13-án, 17.00 órai kezdettel Zirig Árpád a nyárasdi könyvtárban mutatkozik be a magyar költészetre emlékezve, Nagy Erika közreműködésével.


A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1125