Pályázati felhívás - Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíj
Dátum: 2010. február 01. hétfő, 09:11
Rovat: Híreink


Az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából a Petőfi Irodalmi Múzeum ösztöndíjas pályázatot hirdet fiatal írók, irodalmárok részére, akik szépirodalmi, kritikai, szociográfiai vagy irodalomtörténeti munkájukhoz kérnek támogatást.

Az ösztöndíj célja: hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez, kedvező feltételeket teremtsen a magas színvonalú alkotótevékenységhez. A pályázatok elbírálásánál előnyben részesülnek azok, akik szépirodalmi tevékenység támogatására pályáznak, eddig még nem részesültek Móricz-ösztöndíjban, ill., akik a meghirdetett időtartam alatt nem részesülnek egyéb itthoni vagy külföldi ösztöndíjban. A pályázat keretében nem kívánjuk támogatni a PhD-ösztöndíjak idején végzett munkát. Az ösztöndíjak odaítéléséről az Oktatási és Kulturális Minisztérium által felkért szakmai kuratórium dönt.
 

Ösztöndíjban részesülhet: évente 13 fő

Pályázhatnak: 1975. január 1. után születettek

Az ösztöndíj bruttó összege: 80 000 Ft/hó

Az ösztöndíj időtartama: 2010. március 1 – 2011. január 31.

Az ösztöndíjasnak vállalnia kell, hogy az ösztöndíj lejártakor egy kb. 20-30 flekkes, az ösztöndíj elnyerése előtt nem publikált dolgozattal (szépirodalmi művel) ad számot a támogatás idején végzett munkájáról.

 

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából a Petőfi Irodalmi Múzeum ösztöndíjas pályázatot hirdet fiatal írók, irodalmárok részére, akik szépirodalmi, kritikai, szociográfiai vagy irodalomtörténeti munkájukhoz kérnek támogatást.

A pályázati anyaghoz csatolni kell:

  1. a pályázati adatlapot,
   2. szakmai önéletrajzot (fel kell benne tüntetni, ha a pályázó korábban már részesült Móricz-ösztöndíjban, illetve a meghirdetett időszak alatt pályázott vagy elnyert más támogatást, ösztöndíjat),
   3. publikációs jegyzéket,
   4. 5-10 oldalnyi szövegmutatványt
   5. részletes munkatervet,
   6. nem kötelező, de hasznos lehet a szakma elismert képviselőinek ajánlása


A pályázati kiírás és adatlap beszerezhető az Oktatási és Kulturális Minisztérium ügyfélszolgálati irodáján, letölthető a minisztérium honlapjáról (www.okm.gov.hu [1]), valamint a  Petőfi Irodalmi Múzeum honlapjáról (www.pim.hu [2])

A pályázatokat a Petőfi Irodalmi Múzeumhoz (1053 Bp. Károlyi M. u. 16.) kell benyújtani személyesen munkaidőben, vagy postai úton.

(Kapcsolattartó: Gáspár György tel.:317 3611/253. e-mail: gaspargy@pim.hu [3])

Beadási ill. beérkezési határidő: 2010. február 19.

Az elbírálás határideje: a beadástól számított legfeljebb 40 munkanap.

Az ösztöndíj megvonható vagy részlegesen visszatartható, ha az ösztöndíjas vállalt kötelezettségének nem tesz eleget, beszámolója elégtelen.A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=877