BAKA ISTVÁN ESSZÉPÁLYÁZAT
Dátum: 2009. május 04. hétfő, 14:48
Rovat: Pályázatfigyelő


Felhívás kárpát-medencei középiskolák és felsőoktatási intézmények számára

A szegedi székhelyű Baka István Alapítvány pályázatot hirdet, melynek témája Baka István (1948-1995) költő, író, műfordító, szerkesztő munkássága. Az érdeklődők 10-20 oldalas (minimum 20 000, maximum 40 000 karakteres) elemző esszé vagy tanulmány írásával pályázhatnak. A pályázatokat két korcsoportban bíráljuk el, középiskolás (15-19 évesek) és felsőoktatási intézményben tanulók vagy nem régen végzettek (20-30 évesek) kategóriája szerint.

A pályázat jeligés, vagyis a benyújtott és jeligével ellátott esszé mellé lezárt borítékban kell csatolni az esszé írójának nevét, életkorát, címét, e-mail címét, felkészítő tanára nevét (ha van) és iskolájának adatait.

Jelentkezni 2009. június 10-ig lehet levélben vagy e-mailben a Baka István Alapítvány elérhetőségein: 6723 Szeged Molnár utca 4. / baka-alapitvany@t-online.hu
Jelentkezéskor csak a jeligét, a pályázó életkorát és a dolgozat címét nevezzék meg! A választható témák a Baka-honlapon közzétett listában találhatók (www.baka.hu).

A dolgozatokat postán és e-mail csatolt file-ban (doc, odt vagy pdf formátumban) kell elküldeni 2009. október 1-jéig a fent megadott elérhetőségekre. A postán feladott pályázatoknál a postai bélyegző dátuma a lényeges.

Díjazás: 1. díj: 30 ezer forint értékű könyvutalvány; 2. díj: 25 ezer forint értékű könyvutalvány, 3. díj: 20 ezer forint értékű könyvutalvány mindkét kategóriában.
További fontos információkért kérjük, hogy keressék fel a Baka István Alapítvány honlapjának nyitóoldalát! A http://www.baka.hu oldalon megtalálhatók Baka István művei, fordításai, életrajza és bibliográfiai adatai is.
A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=691