N. Tóth Anikó: Tükörkönyv
Dátum: 2008. szeptember 04. csütörtök, 13:00
Rovat: Könyvajánló


„Mondhatom, nagyon jó a vakáció. Jobb nem is lehetne. Anya hajnalban elrohan, késő este jön csak meg, sóhajtva leroskad a kanapéra („hulla vagyok, és ti?“), lábát felpakolja az asztalra, bekapcsolja a tévét a távirányítóval, a képernyőre mered, és úgy is marad. Egészen a jóéjtbogárkámig.“ – szomorkodik a történet elején Ani, amikor egyszercsak egy sokatmondó üzenetet kap.
„Találkoznunk kell!” olvasható a rövid levélkében, és máris kezdetét veszi a váratlan utazás, melyben az új barátokhoz vezető utat egy beszélő villamos és egy rejtelmekkel teli térkép mutatják.A Tükörkönyv meseregény, melynek főszereplője két kislány. Egyikük egy kedvenc tárgyát veszítette el, másikuk a szüleit.
Bolyongásuk, keresésük során fantasztikus kalandokat élnek meg, a vándorlás közben számos akadály késlelteti az eseményeket, a hétköznapi és a mesei, a gyermeki és a felnőtt világ összeolvadása közben. Ani és Ina, miközben próbatételek során bizonyítják lelki rátermettségüket, hétköznapi örömökben, apró csodákban a boldogságot is megtalálják.
E képeskönyv, amely egyszerre olvasható elölről és hátulról is, minden korosztály számára egyformán ajánlható!


Kiadta a Kalligram Könyvkiadó (2008)

A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=446