Irodalmi Karaván Kárpátalján
Dátum: 2019. április 23. kedd, 09:46
Rovat: Híreink


A Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet 2019. április 15–17. között megrendezte a Határon Túli Magyar Irodalmi Napok Kárpátalján című rendezvénysorozatot. Ezúttal is tartalmas programmal fogadta a Szlovákiai Magyar Írók Társaság képviseletében a Felvidéki Irodalmi Karaván ’2019 tagjait.

Az első rendhagyó irodalomórát a Munkácsi Állami Egyetem Humán-Pedagógiai Koledzse magyar tagozatának diákjainak tartották meg. Az írócsoport tagjait Jolán Kótun magyar nyelv- és irodalom szakos tanár köszöntötte, a találkozót Dupka György moderálta. A fiatal, pályakezdő tanítójelöltekkel tartalmas, jó hangulatú beszélgetés zajlott le.

  


A második rendhagyó irodalomórát az Ungvári Nemzeti Egyetem Ukrán-Magyar Oktatási és Tudományos Intézetében dr. Zékány Krisztina, a Magyar Filológiai Tanszék vezetője nyitotta meg és a házigazdák nevében köszöntötte a felvidéki írókat: Hodossy Gyula és Juhász Katalin költőt valamint Nagy Erika prózaírót, majd Dupka György moderálta a találkozót.  Munkács és Ungvár tanintézetének meglátogatása után az író-olvasó találkozót az Ungvári Járási Központi Könyvtárban (Téglás) a házigazdák nevében Károly Erika a fogadó intézmény könyvtárosa köszöntötte a vendégeket. A Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet nevében üdvözlő beszédet mondott Tibor Szabó közgyűjtemény vezető. A kedélyes találkozót Dupka György moderálta.

A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=2019