Litera-túra Bodrogközben és Ung-vidéken
Dátum: 2016. szeptember 30. péntek, 12:42
Rovat: HíreinkKépek itt

Október 26-án Bodrogközbe és az Ung-vidékre vitte el a Litera-túra elnevezésű rendezvényét a Szlovákiai Magyar Írók Társasága. Írók, költők megkísérelték megszerettetni a fiatalokkal a könyveket, érzékeltetni velük, hogy az olvasás által olyan dolgokat élhetnek meg, melyekre a való életben nincs lehetőségük. Az iskolák örömmel fogadták a vendégeket, a gyerekek pedig kérdeztek, beszélgettek, vagyis jól érezték magukat, s még az ajándékba kapott könyveknek is szívből tudtak örülni.
Az SZMIT célkitűzése a rendezvénnyel az irodalom népszerűsítése, vagyis a  rendhagyó irodalmi órák, felolvasóestek, az olvasás és a könyv szeretetének erősítése. Hagyománnyá vált az évek során, hogy a Pozsonyi Magyar Intézet részt vesz a programban, ez történt most is, s ez az összefogás nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az írók, költők eljuthattak hazánk legtávolabbi tájainak iskoláiba is: Királyhelmec, Nagykapos, Nagygéres, Nagyszelmenc.

A Bodrogköz Kultúrájáért Polgári Társulásnak köszönhetően a nagykövesdi Ilona Alkotóházban is lelkes közönség gyűlt össze, hogy találkozzanak az SZMÍT tagjaival, név szerint Hizsnyai Zoltánnal,  Mizser Attilával, Szászi Zoltánnal, Barak Lászlóval és Nagy Erikával.A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1809