Várad folyóirat bemutatkozása
Dátum: 2013. május 17. péntek, 07:21
Rovat: Híreink


Május 14-én, a Szlovákiai Magyar Írók Társasága szervezésében Dunaszerdahelyen mutatkozott be a nagyváradi Várad irodalmi-művészeti folyóirat.  A Várad 2002 tavaszán indult, havonata, kortárs szerzők szépirodalmi művei mellett kulturális, társadalmi tematikájú tanulmányokat, helytörténeti anyagokat közöl. Törzsasztal néven magyar írókkal készült beszélgetéseket közreadó különszámokkal jelentkezik. A lap a szokásosnál gazdagabb képzőművészeti anyagot közöl, ennek szerkesztője a Munkácsy-díjas művész, Ujvárossy László.


A folyóiratot  maga a főszekesztő, Szűcs László író, költő, lapszerkesztő, és Barabás Zoltán költő, a lap alapító szerkesztője mutatta be. Barabás mellett Indig Ottó, Gittai István, Lipcsei Márta azt az űrt kívánták betölteni, amely a Kelet–Nyugat 1996-os megszűnésével Nagyvárad és általában a Partium magyar szellemi életében támadt. A kezdeményező csoporttól a kiadást később a Nagyváradi Ady Társaság vette át, 2006 februárjától a folyóirat gazdája a Bihar megyei önkormányzathoz tartozó „Várad” önálló gazdálkodású kulturális közintézmény lett.

Az esten a vendégek felolvastak saját műveikből, megválaszolták a kérdéseket, és kötetlenül beszélgettek a közönséggel.A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1506