Irodalmi ösztöndíj határon túli alkotók számára
Dátum: 2012. szeptember 05. szerda, 10:33
Rovat: Híreink(1. lépés: EMMI FEJEZETI KEZELÉSŰ PÁLYÁZTATÁS, 2. lépés: AKTUÁLIS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK)

Irodalmi ösztöndíjprogrammal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma a határon túli magyar írókat, irodalmárokat, műfordítókat és kritikusokat. A keret 10,5 millió forint, amelyet tizenöt pályázó kaphat meg tíz hónapra szóló programmal.

Az ösztöndíj célja, hogy a határon túli tehetséges magyar írókat, irodalommal foglalkozó szakembereket támogassa a pályakezdésben, illetve kedvező feltételeket teremtsen a magas színvonalú alkotótevékenységhez.Pályázni öt kategóriákban lehet. A Székely János-ösztöndíjra költők és drámaírók, a Gion Nándor-ösztöndíjra prózaírók, a Schöpflin Aladár-ösztöndíjra kritikusok, a Benedek Elek-ösztöndíjra ifjúsági regény-, mese-, bábjáték- és gyermekszíndarab-írók, a Franyó Zoltán-ösztöndíjra pedig műfordítók jelentkezhetnek. Egy pályázó maximum 700.000 forint ösztöndíjban részesülhet, amit két részletben folyósítanak majd. A pályázati anyaghoz többek között publikációs listát, valamint részletes munkatervet is be kell nyújtani.

Pályázni 2012. október 4-ig lehet, a döntést várhatóan 2012. november 30-án teszik közzé, a vállalt programokat pedig 2012. december 1. és 2013. szeptember 30. között kell megvalósítani. A beérkező pályaműveket bizottság értékeli, amelynek elnöke Pécsi Györgyi (kritikus), tagjai az Erdélyi Magyar Írók Ligájának, a Magyar Írószövetségnek, a Fiatal Írók Szövetségének és a Szépírók Társaságának képviselői.
A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1346