Rövidpróza-pályázat
Dátum: 2011. szeptember 29. csütörtök, 08:30
Rovat: Pályázatfigyelő


A Regénytár szerkesztősége folyamatosan keresi a módját annak, miként honosítható meg a szépirodalom a világhálón. Több irodalmi pályázat és az internet használatának széles körű tapasztalatai alapján erre a legmegfelelőbb műfaj talán az Örkény István által feltalált egyperces novella, mert ez a monitoron is könnyen olvasható, és rövidsége miatt bármilyen webes környezetbe beilleszthető. Mindezt szem előtt tartva a Regénytár rövidpróza pályázatot hirdet, amelyre a műfaj jellemzőit – tömörség, szellemesség, humor, abszurditás – magukon viselő eredeti írásműveket várnak.


A pályamunkák nem lehetnek hosszabbak 3000 leütésnél (szóközökkel) és nem tartalmazhatnak képi vagy multimédiás betéteket és kiegészítéseket.

A pályázat egész évben folyamatos, a munkák közzététele a Regénytáron beérkezésük és elbírálásuk sorrendjében történik.
A zsűri a közlésre alkalmasnak vélt szövegekhez talentumban*, a Regénytár virtuális fizetőeszközében megállapított honoráriumot rendel, amelyet a szerző a honlapon szabadon felhasználhat.
Pályázónként csak egy novellát honorálnak, több beküldött írás esetén pedig a legmagasabbra taksáltat tartják nyilván, illetőleg a honorárium különbözetét bocsátják a szerző rendelkezésére. A honorárium felső határa 1000 talentum, alsó határ nincsen. Egy szerző legfeljebb 10 kisnovellát küldhet be.


Részvételi feltételek:
A pályázaton csak a Regénytár oldalon regisztrált látogatók vehetnek részt. Csak magyar nyelven írt munkákat fogadnak el.
A szöveget nem stilizálják és nem korrektúrázzák, kivételt csak azok az idegen karakterek képeznek, amelyeket a Regénytár tipográfiája nem tud kezelni. Utólagos javításokra, pontosításokra, szövegcserékre vagy a már megjelentetett pályaművek visszavonására nincs lehetőség.
A munkákat kizárólag elektronikus úton, a regenytar@gmail.com e-mail címen fogadják.
A kéziratokat nem őrzik meg és nem is küldjik vissza.
A legjobb pályaművekből később e-kiadványt készítenek.

A pályaművekre szavazni is lehet. A szavazatok számával befolyásolható, hogy a mű melyik oldalon jelenjen meg. Oldalanként 20 pályamű kerül listázásra (értelemszerű, hogy az első oldalon látható írásokat többen fogják olvasni azoknál, amelyek csak lapozás után jeleníthetők). Az első öt pályamű címe a Regénytár nyitó oldalán is megjelenik. Csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szavazhatnak, naponta egyszer.


A díjazás:
Alapdíjként mindenkinek jár a művére megállapított talentummennyiség a fentiek szerint részletezett módon. Ezenkívül a pályázat végén a zsűri a legjobbnak tartott munkák közül kiválasztja az első, a második és a harmadik helyezettet, akik talentumaikat a Regénytár aktuális árfolyama szerint átválthatják forintra.
A talentumkeret a Regénytár közös regények nevű játékában szerzett talentummennyiséggel megnövelhető.
A díjazottak e-oklevelet is kapnak.

Beérkezési határidő: 
2011. december
Eredményhirdetés: 
A győztesek nevét 2011 karácsonya előtt hirdetik ki.

További információ: 


A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1198