Üdvözöl a(z) SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA!
Hungarian Slovak 
 FŐOLDAL | TAGJAINK | ALAPSZABÁLY | TISZTSÉGVISELŐK | DÍJAINK | ELÉRHETŐSÉGEINK | SZPONZORAINK |
Opus - szlovákiai magyar írók folyóirata
Arany Opus Díj - főoldal
Jócsik Lajos-breviárium
Díjazottak
Szociális Alap
Opusonline
Szolgáltatások
· Híreink
· Rovatok
· Irodalomórák
· Rendezvények
· Pályázatfigyelő
· Kritikák
· Köszöntők
· Könyvajánló
·Fiatal Írók Köre
· Fiatal Írók Rovata
· Arany Opus Díj
· Jubilánsok
· Hazai magyar Lap-és Könyvkiadók ajánlata
· Képgaléria
· Emlékhelyeink
· Rólunk írták
· Hírek archívuma
· Linkajánló
· Keresés
· Jelentkezési lap
·Választmányi határozatok
Naptár
Áprílis
Vas Hét Ked Sze Csü Pén Szo
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  
Szavazás
Mit gondolsz a weboldalunkról?

Nagyon jó!
Elég jó...
Nem elég jó...
Nagyon rossz!Eredmények
Szavazások

Szavazat 33000
Linkajánló
 Meghatározó olvasmányélményem - diákjaimnak ( 2010)

Híreink
Tisztelt Pedagógus,
bizonyára számtalanszor megtörtént már, hogy a tananyag bizonyos részéhez érve egy felejthetetlen olvasmányélménye idéződött fel Önben – egy nagyszerű történelmi vagy szépirodalmi regény, verses kötet, egy népszerű tudományos munka, egy zseniális okfejtés. És tanítványaira gondolva rögtön meg is fogalmazódott Önben a kérdés:   Hogyan mondhatnám el, hogy kedvet kapjanak elolvasni azt a könyvet…
Mi most arra kérjük Önt – vesse papírra, miképp is mutatná be diákjainak egy kedves olvasmányélményét, egy kedvenc könyvet! 


A Katedra Alapítvány és a Szlovákiai Magyar Írók Társasága a szlovákiai magyar tanulók olvasási szokásainak formálása végett ismét pályázatot hirdet a szlovákiai magyar pedagógusok részére.  
A pályázat témája: Meghatározó olvasmányélményem – diákjaimnak   
 Az olvasásélmény lehet vagy a klasszikus, vagy a kortárs magyar, illetve világirodalomból, de bármilyen más tudományos területről (történelem, fizika, kémia, biológia, filozófia stb.) vett alkotás(ok). Fontos azonban annak a ténynek a figyelembevétele, hogy az írások a tanulóknak szóljanak, nekik ajánlják a műve(ke)t. A maximális terjedelem nem lehet több 3 gépelt oldalnál. Egy pályázó több könyvismertetést is beküldhet.  
A pályázatok elbírálását két zsűri végzi. A szakemberekből álló zsűri tagjai: Mészáros András filozófus (elnök), Csicsay Károly, tanár  és Csanda Gábor, irodalomkritikus.
A tíz tagból álló diákzsűri tagjai: Czucz Enikő 4.o. (Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola - Neratovice tér), Nagy Krisztián 4.o. (Magyar Tannyelvű Gimnázium-Somorja), Balogh László 9. o. ( Arany János Alapiskola – Ekecs), Takács Zsuzsa 4.o. (Vámbéry Ármin Magyar Tannyelvű Gimnázium- Dunaszerdahely), Kovács Viktória 9.o. (Magyar Tanitási Nyelvű Alapiskola – Nyárasd), Hipik Júlia 3.o. ( Magyar Tanítási Nyelvű Magángimnázium – Dunaszerdahely), Muszka Ágnes 8. o. (Gimnázium- Párkány), Nagy Nikoletta 4.o. (Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola), Kovács Katalin 9. o. (Vámbéry Ármin Magyar Tannyelvű Alapiskola – Dunaszerdahely), Vnučko Krisztián 3. o. (Selye János Magyar Tannyelvű Gimnázium - Komárom).

A díjazott pályamunkák készítői a következő jutalomban részesülnek:  
1. díj: 160,- euro készpénz és értékes könyvcsomag
2. díj: 100,- euro készpénz és értékes könyvcsomag
3. díj: 60,- euro készpénz és értékes könyvcsomag
Különdíj: Grendel Lajos Kossuth-díjas írónk életműsorozata    

A legjobb írásokat leközli a Katedra folyóirat és a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának honlapja. Az ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának pozsonyi székházában, a Brämer-kúriában lesz (Žižkova 18) 2009. június 11-én.
Figyelem! Mivel a pályamunkák jeligések, az írásokon fel kell tüntetni a pályázó jeligéjét, illetve mellékelni kell külön, lezárt, jeligés borítékban a készítő életkorát, szakját, pontos lakcímét, telefonszámát és iskoláját, egyéb elérhetőségeit.  A pályamunkát postai küldeményként, minden oldalán jeligével ellátva, három nyomtatott példányban és digitális formában is kérjük benyújtani. A pályázat leadási határideje 2010. május 7., és azt Olvasmányélményem megjelöléssel a Katedra Alapítvány címére (Kukučínova 459., 92901 Dunajská Streda) kell beküldeni, illetve leadni.

 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: Híreink
· Több hír: szmit


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Híreink:

XIX. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny

Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

Kapcsolódó rovatok

Pályázatfigyelő

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.
Web site powered by PHP-Nuke
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.


Oldalkészítés: 0.17 másodperc