Üdvözöl a(z) SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA!
Hungarian Slovak 
 FŐOLDAL | TAGJAINK | ALAPSZABÁLY | TISZTSÉGVISELŐK | DÍJAINK | ELÉRHETŐSÉGEINK | SZPONZORAINK |
Opus - szlovákiai magyar írók folyóirata
Arany Opus Díj - főoldal
Jócsik Lajos-breviárium
Díjazottak
Szociális Alap
Opusonline
Szolgáltatások
· Híreink
· Rovatok
· Irodalomórák
· Rendezvények
· Pályázatfigyelő
· Kritikák
· Köszöntők
· Könyvajánló
·Fiatal Írók Köre
· Fiatal Írók Rovata
· Arany Opus Díj
· Jubilánsok
· Hazai magyar Lap-és Könyvkiadók ajánlata
· Képgaléria
· Emlékhelyeink
· Rólunk írták
· Hírek archívuma
· Linkajánló
· Keresés
· Jelentkezési lap
·Választmányi határozatok
Naptár
Június
Vas Hét Ked Sze Csü Pén Szo
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  
Szavazás
Mit gondolsz a weboldalunkról?

Nagyon jó!
Elég jó...
Nem elég jó...
Nagyon rossz!Eredmények
Szavazások

Szavazat 33040
Linkajánló
 Irodalmi Karaván

Híreink2018. május 9-e és 11-e között, a Szlovákiai Magyar Írók Társasága meghívására Dunaszerdahelyen, Rimaszombatban és Kassán mutatkozott be az érdeklő közönségnek Dupka György író, történész, a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet igazgatója, az Együtt című irodalmi folyóirat kiadója, Vári Fábián László József Attila díjas költő, MMA-tag, az Együtt című irodalmi folyóirat szerkesztőbizottságának elnöke, a Magyar Írószövetség Kárpátaljai Írócsoportjának (MIKICS) elnöke, Nagy Zoltán Mihály, József Attila -díjas író, MMA-tag, Csordás László irodalomtörténész, az Együtt című irodalmi folyóirat olvasószerkesztője, a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság (KVIT) elnöke. A dunaszerdahelyi Cuvée borbár teraszán tartottak irodalmi eszmecserét Zirig Árpád költő, író és Tóth László irodalomtörténész,

költő közreműködésével. Másnap író olvasó találkozón vettek részt a dunaszerdahelyi magyar tanítási nyelvű magángimnáziumban. Az érettségiző diákokkal és a tanárokkal arról is elbeszélgettek, hogy mostanában jó-e magyarnak lenni Felvidéken. Meggyőződhettek, sok tekintetben jobb, és előnyösebb helyzetben vannak, mint a kárpátaljai magyar diákjaik. A felsőszeliben élő Oros László több ezer könyvből álló magánkönyvtárát is megtekintették  és  a helyi kisvendéglőben munkaebédet tartottak.  A rimaszombati  Csillagházában Hajdú István író vezetésével került sor az irodalmi estre, ahol bemutatkoztak a rimaszombati magyarság jeles képviselői előtt. Felvidéki körutuk utolsó állomása Kassa vol, ahol  két osztály diákjai (I.C, II.A) az iskola könyvtárában megismerkedhetett néhány jelentős kárpátaljai magyar költővel és íróval. Elmesélték, hogyan váltak írókká, költőkké, miért írnak és mit tartanak fontosnak az írásművészetben, majd felolvastak egy-egy részletet műveikből, vagy elszavalták verseiket meg-megtűzdelve anekdotákkal, személyes élményekkel. A diákok a kisebbségi irodalmat egy újabb perspektívából ismerhették meg.
 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: Híreink
· Több hír: szmit


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Híreink:

XIX. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny

Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

Kapcsolódó rovatok

Rendezvények

Web site powered by PHP-Nuke
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.


Oldalkészítés: 0.20 másodperc